Bergvärme Stockholm - Energipartner Sverige AB

Energipartner Sverige AB är ett teknikföretag med inriktning att utveckla, producera & installera kundanpassade lösningar inom området luftkonditionering.

Vår målsättning är att vara en komplett samarbetspartner när det gäller kylanläggningar.

Hur det går till

Hembesök

Kontakta oss per telefon för ett kostnadsfritt besök på plats eller för en prisuppgift.

Offert

En detaljerad offert ges tillsammans med en beskrivning av uppgiften, komponenterna och materialen.

Arbete påbörjas

Vi är tillgängliga för att svara på frågor under hela arbetets gång.

Support & Garanti

När arbetet är slutfört ger vi alltid en garanti på både arbete och material.

Våra kunders omdömen

Varje projekt hanteras individuellt, och du får alltid en lösning som är skräddarsydd för dina specifika krav och omständigheter. Det är enkelt att anlita oss för att hantera dina värmepumpar i Stockholm.

Bergvärme i Stockholm

Energipartner Sverige AB är verksamma i hela Stockholm och tillhandahåller allt du kan tänkas behöva när det kommer till bergvärme! Helhetslösningar med installation eller enskilda bergvärmepumpar till återförsäljning. Som Sveriges vassaste experter inom Bergvärme är du i trygga händer där du kontaktar oss!

Värmelösningar för hemmet

Hur vet man egentligen vilken värmepump eller värmelösning som bäst lämpad för just ditt hus? Det handlar inte bara om byggnad utan även om miljö och geografiskt läge. Kontakta oss så kommer vi på besök, och diskuterar dina möjligheter! Det är av stor vikt att vi kan ta en grundlig koll på huset och kunna ta del av era specifika önskemål.

värmepump stockholm

Bergvärme är en trygg investering som även är bäst lämpad för miljön.

Att investera inom bergvärme är att göra en stor investering inför framtiden. Den som väljer att införskaffa en bergvärmepumpsanläggning kan kräva bästa funktion under många år. Grunden för detta är att en bergvärmepump är av mycket hög kvalitet samt att all projektering och installation utförs utav branschens skickligaste personer. Dessutom finns det extremt kompetent service att tillgå om något fel mot förmodan skulle uppenbara sig. Det är också tryggt att veta att du alltid har garanti som en säkerhet.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Olika varianter av bergvärme

Införskaffar du en bergvärmepump ges du möjligheten att tillgodogöra dig den värme som lagrats i berggrunden! Detta är värme som kommer från solen och därefter lagrats i berggrunden, alltså är det även miljövänligt! Under sommarhalvåret då solen är som starkast och vi har som flest soltimmar på dygnet laddas berget upp med värme och under vinterhalvåret kan man pumpa upp värmen för att värma upp sitt hus och bereda varmvatten.

 

I Stockholmsområdet är bergets temperatur ca 6,5° C vilket är lika med årsmedeltemperaturen i luften. Bergvärmepumpens funktion är att med elektricitet ”växla upp” den värmen som finns lagrad i berget till de temperaturer vi vill komma åt och ha inomhus eller i vårt varmvattnet. I gynnsamma fall kan man få ut fyra kilowattimmar värme för varje kilowattimme el. Detta leder alltså i sin tur att man aldrig får den där shocken som man kan få när man öppnar upp elräkningen som när utnyttjar andra uppvärmningssystem.

bergvärme stockholm
värmepumpar stockholm

Bergvärmepump i Stockholm

En bergvärmepump har alltså mycket låga driftkostnader, lågt eller näst intill obefintligt behov av elektrisk tillsatsvärme, dessutom blir det inte några synliga installationer på fasaden. Livslängden på en bergvärmepump beräknas vara runt tjugo till tjugofem år. Själva energibrunnen, det hål man borrad och sänkt ner slangar i beräknas ha en mycket längre livslängd och kan därför användas för flera kommande värmepumpar. När vi installerar ett bergvärmesystem kartlägger vi husets karaktäristik, behoven samt era önskemål för att uppnå det perfekta resultatet. Det krävs kvalificerade bedömningar för att allt ska blir korrekt såsom att välja rätt storlek på värmepumpen och hur mycket man måste borra ner i berggrunden. Mer simpelt förklarat så behöver större samt äldre hus våra större och mer rejäla värmepumpar och likaså djupare borrhål, och på samma sätt behöver mindre och mer välisolerade hus mindre värmepumpar och inte lika djupa borrhål.

Bergvärme Stockholm – inte bara miljövänliga utan även det ekonomiska alternativet

värmepump stockholm
värmepump stockholm
värmepump stockholm

Bergvärmepumpar kommer i hel del olika utföranden och alla grundar sig på precis samma princip – konvertering av mindre mängder energi till användbar värme för hemmet. Trots detta är det självklart stor skillnad på de olika pumparna, inklusive markvärme, sjövärme, frånluft, luftvärme eller bergvärme.

 

Beroende på var man bor, rent geografiskt så är bergvärme ofta det absolut bästa alternativet, En bergvärmepump hämtar stora mängder energi från grundvattnet långt ner i marken. Detta leder i sin tur till att det finns en hel del energi över att spendera exempelvis golvvärme. Golvvärmen kan vidare enkelt kombineras med en bergvärmepump för att ge ökad energi samt miljöbesparing.

 

En utav de absolut största och mest självklara fördelarna med bergvärme i Stockholm och det som gör bergvärme till en så gynnsam investering är naturligtvis att det går att göra stora besparingar på elräkningen och spara in en stor del pengar i längden. När du använder dig utav bergvärme för att värma upp ditt hem och ditt varmvatten har du snart sparat in hela den initiala kostnaden för bergvärmepumpen samt installationen. Om du idag till exempel värmer upp ditt hem med direktverkande el eller olja så räcker det med något enstaka år innan investeringen betalat sig själv genom elbesparingar.

Om du har tänkt att bo länge i bostaden du valt att investera i så kommer ytterligare besparingar på dina energikostnader efter detta att vara rena vinsten. Om du väljer att sälja hemmet, å andra sidan, kommer bergvärmesystemet självklart att höja värdet på bostaden markant och vara en enorm fördel för en potentiell köpare. Huset blir med andra ord helt enkelt mycket mer attraktivt.

 

Att man inte bara sparar in pengar utan även en stor del på miljön är en annan avgörande anledning att välja bergvärme i Stockholm. Du slipper rök och utsläpp från eldning med exempelvis olja eller ved, och även om du byter till bergvärme från direktverkande el så spar du stora mängder energi, vilket alltid är en stor fördel rent miljömässigt.

Bortsett från energifördelen samt moljöfördelen så har bergvärme många andra attraktiva fördelar. Till exempel så är det ett tyst sätt att värma upp sin bostad jämfört med att använda sig av en eller flera luftvärmepumpar.


Så här går det till

För att bergvärmen ska fungera på ett optimalt sätt så är en förutsättning att installationen utförs på korrekt sätt, annars finns det risk att värmesystemet blir ineffektivt och besparingarna minimala. Korrekt måste även brunnsborrningen samt installationen utav rör för att systemet ska fungera som det ska. bergvärmepumpen måste även anpassas till den effekt som hemmet faktiskt kräver. just därför är det mycket viktigt att det företag som installerar bergvärmen vet precis vad de håller på med och arbetar efter de normer som råder och de krav som gäller.

Energipartner Sverige AB besitter lång erfarenhet av installation av bergvärmepumpar och vet precis hur allting fungerar.

Ring oss redan idag, för att prata med en expert!